Kasvivärjäys

Kasvivärjäys

Hiusten kasvivärjäyksessä käytetään ainoastaan luonnosta saatavia aineita, pääsääntöisesti kasvijauheita ja vettä. Kasvivärit eivät siis sisällä lainkaan synteettisiä väri- tai lisäaineita, säilöntäaineita tai hajusteita ja ne ovatkin erittäin hyvin siedettyjä. Myös synteettisille hiusväreille allergisoituneet, jotka useimmiten ovat herkistyneet PPD:lle (parafenyleenidiamiini) ja sen johdannaisille, voivat värjätä hiuksiaan kasviväreillä. Kuitenkin myös kasveille voi olla allerginen ja mahdollinen allergia tulee aina huomioida kasvivärjäystä suunniteltaessa.

Kasvivärit ovat aidosti hiusta hoitavia. Ne tarttuvat hiuksen pintaan eivätkä muuta hiuksen rakennetta. Tämän lisäksi ne hoitavat tehokkaasti myös hiuspohjaa. Kasviväri on kauneimmillaan vasta muutaman päivän kuluttua kampaamokäynnistä, sillä se kehittyy ainakin pari vuorokautta sen jälkeen kuin väri on pesty pois hiuksesta. Lopputulos on kauniin vivahteikas ja se riippuu aina hiuksen pohjaväristä, laadusta ja mm. kehon pH-arvosta. Väri on kestävä ja tyvikasvu usein vähemmän häiritsevä kuin synteettisellä värillä. Kasvivärillä ei voi vaalentaa hiusta.

Käyttämämme kasvivärit ovat pääsääntöisesti luomulaatuisia ja Ecocert -sertifioituja. Värit sekoitetaan asiakkaan toiveiden mukaan paikan päällä. Valmiiden värisekoitusten käyttöä pyritään välttämään, jolloin myös ylimääräiset, mahdollisesti herkistävät kasvit jäävät pois ja allergisten reaktioiden mahdollisuus pienenee entisestään.

Kasvivärjäykseen on helppo ihastua: se on turvallista sekä ihmiselle että ympäristölle ja kokemuksena kiireetön ja rentouttava.